Go Back
Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο

Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Λαχταριστή συνταγή με λιωμένα τυριά και το κοτόπουλο που έχει περισσέψει από χθες. Δοκιμάστε τα πεντανόστιμα λαζάνια του Τάσου!
Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση50 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα 5 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Λαζάνια με τυρί και κοτόπουλο
Servings: 4
Θερμίδες: 467θερμίδες

Ingredients

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 750 ml  ζωμός κότας ζεστός
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 500 γραμμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο ψητό ή βραστό
  • 200 γραμμ. λαζάνια
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα αφήνουμε για 8 λεπτά να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σιγά σιγά προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα και αφήνουμε την κρέμα να δέσει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στην άκρη 2 φλιτζάνια κρέμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνπστους 180°C στις αντιστάσεις
  • Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα.
  • Λαδώνουμε μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Τρίβουμε με τα χέρια τα λαζάνια σε κομματάκια. Στρώνουμε το 1/3 από τα λαζάνια στο σκεύος. Απλώνουμε το 1/3 από το μείγμα κρέμας με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε δεύτερη στρώση με λαζάνια. Απλώνουμε 1/3 μείγμα κρέμας με κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα-κοτόπουλο. Περιχύνουμε με το μείγμα κρέμας που κρατήσαμε στην άκρη και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε τα λαζάνια με κοτόπουλο για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 20 λεπτά το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό.