Σπιτικό ψωμί με μπίρα
Σπιτικό ψωμί με μπύρα, αφράτο και πεντανόστιμο. Φτιάξτε το πιο εύκολο και γρήγορο σπιτικό ψωμί με 5 υλικά και ελάχιστη διαδικασία παρασκευής.
Προετοιμασία30 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα ώρα
Συνολικός χρόνος1 ώρα ώρα 30 λεπτά λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ψωμί με μπίρα
Servings: 5
Θερμίδες: 422θερμίδες
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτάκι μπίρα 330 ml
- 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σουπ. σουσάμι
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια λακούβα. Ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μπύρα, ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο για δέκα λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με μια πετέτα και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κατόπιν το ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι στις ίδιες διαστάσεις με το ψωμάκι μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά, το πιέζουμε λίγο να κολλήσει και χαράζουμε την επιφάνεια του ψωμιού. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι την επιφάνεια του ψωμιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για μια ώρα.