Go Back
Κέικ λεμονιού
Print Recipe
5 from 2 votes

Κέικ λεμονιού

Prep Time45 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο
Servings: 6
Calories: 350θερμίδες

Ingredients

  • 70 γραμμ. βούτυρο
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60 γραμ. αλεύρι
  • ξύσμα και χυμό από λεμόνι
  • 4 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τη γέμιση:
  • 60 γραμ. πραλίνα βανίλιας
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • προαιρετικά κίτρινη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Instructions

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το baking powder όλα μαζί για 5 λεπτά στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε στα δύο το κέικ. 
    Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και 10 γραμμάρια ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ με τα άλλα 40 γρ. ζάχαρη και τα διαλύουμε παίρνοντας λίγο από το γάλα που πλέον βράζει. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, με τη βοήθεια ενός κορνέ, γεμίζουμε το κέικ. Σερβίρουμε αμέσως.