Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)
Συνταγή για αρνάκι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα (κλέφτικο) ψήνεται καταπληκτικά και κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.
Προετοιμασία20 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση3 ώρες ώρες
Συνολικός χρόνος3 ώρες ώρες 20 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)
Servings: 8
Θερμίδες: 407θερμίδες
- 1 μεγάλο περίπου 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
- 1 μάτσο μάραθο
- 1 μάτσο άνηθο
- 1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 5-6 κομμάτια κεφαλοτύρι κομμένα σαν σπιρτόκουτα
- 4 μεγάλες λαδόκολλες
Αλείφουμε καλά το μπούτι με τον χυμό λεμονιού. Αραδιάζουμε στη μία λαδόκολλα τα μυρωδικά. Ακουμπάμε τα σκόρδα με τη φλούδα τους πάνω στα μυρωδικά. Φτιάχνουμε μια στώση με κεφαλοτύρι. Ακουμπάμε επάνω το αρνίσιο μπούτι. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά, να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Με το μαχαίρι κάνουμε βαθιές χαρακιές στο πιο παχύ σημείο του κρέατος και αλατοπιπερώνουμε στο εσωτερικό.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο και στη συνέχεια το τυλίγουμε με στις υπόλοιπες λαδόκολλες για να θωρακίσουμε το κρέας και τους χυμούς του. Ακουμπάμε το κλειστό πακέτο σε λαμαρίνα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200οC στις αντιστάσεις. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας διατηρώντας τους χυμούς του. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί για 20 τυλιγμένο στο πακέτο. Στη συνέχεια ανοίγουμε τις λαδόκολλες και το μεταφέρουμε ολόκληρο σε ξύλο κοπής ή σε πιατέλα. Το περιχύνουμε με τα υγρά του πακέτου. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και σαλάτα.