κέικ κακάο συνταγη
Print Recipe
5 from 2 votes

Πανεύκολο κέικ κακάο

Ανεπανάληπτο κέικ κακάο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που σας υπόσχομαι ότι δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time55 λεπτά
Total Time1 ώρα 5 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πανεύκολο κέικ κακάο
Servings: 10
Calories: 401θερμίδες

Ingredients

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γλάσο

  • 100 γραμμ. κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις.

  • Κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το κακάο. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για 4-5 λεπτά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50 λεπτά έως και 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.