Σούπα με κεφτεδάκια
Print Recipe

Σούπα με κεφτεδάκια

Σούπα με κεφτεδάκια, από τις καλύτερες συνταγές για το χειμώνα.
Prep Time5 λεπτά
Cook Time30 λεπτά
Total Time35 λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σούπα με κεφτεδάκια
Servings: 5
Calories: 270θερμίδες

Ingredients

Για τα κεφτεδάκια:

  • 300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • λίτρο ζωμό κότας ή νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Instructions

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι για 2 λεπτά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά.

  • Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε. Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σούπα. Βράζουμε για 20 λεπτά. 

  • Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.