Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών
Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών. Μια πολύ πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών
Servings: 4
Θερμίδες: 300θερμίδες
4 φιλέτα σολομός
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. άνηθος
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Για τον πουρέ:
6 μέτριες πατάτες
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με καπάκι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 15΄. Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού επάνω στα κρεμμύδια, περιχύνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε (το ψάρι ψήνεται ουσιαστικά με τον ατμό του κρασιού) για 10΄. Τέλος πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ρίχνουμε, αν θέλουμε, έξτρα αλατοπίπερο. Η ελάχιστη σάλτσα που μένει στην κατσαρόλα πρέπει να είναι σαν πυκνό λαδολέμονο. Φτιάχνουμε τον πουρέ: Κόβουμε τις πατάτες σε μπουκιές και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15-20΄, να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τις πιέζουμε ελαφρά με πιρούνι μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα κι αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο λίγο πουρέ, επάνω τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών.