Μπακλαβάς παραδοσιακός και τραγανός από τον Τάσο Αντωνίου. Στην Ανατολή φτιάχνουν τον μπακλαβά με φιστίκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδι για τη γέμιση του γλυκού σας.
Προετοιμασία45 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση2 ώρες ώρες 15 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος3 ώρες ώρες
Θυμηθείτε ότι ο μπακλαβάς δεν αποθηκεύεται στο ψυγείο γιατί θα νοτίσουν τα φύλλα και θα χάσει την τραγανή υφή του.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φιστίκι Αιγίνης με τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με 1 κ.γλ. κανέλα.
Χρησιμοποιούμε και τα κομμάτια που περισσεύουν όταν κόβουμε τα φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού.