Σαγανάκι
Σαγανάκι τυρί από τον Τάσο Αντωνίου! Δείτε πώς θα φτιάξατε υπέροχο σαγανάκι από γραβιέρα, με τραγανή χρυσαφένια κρούστα και μαστιχωτή τυρένια γέμιση!
Προετοιμασία2 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση3 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος5 λεπτά λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σαγανάκι
Servings: 4
Θερμίδες: 152θερμίδες
- 200 γρ. γραβιέρα
- 1 φλιτζ. αλεύρι για το πασπάλισμα
- 1 φλιτζ. νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Μια φέτα λεμόνι
Κόβουμε τη φέτα ή τη γραβιέρα σε κομμάτια πάχους 1-1,50 εκ.
Βρέχουμε με νερό τα κομμάτια γραβιέρας και μετά αλευρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώστε να δώσουμε τραγανή χρυσή κρούστα στο σαγανάκι όταν ψηθεί.
Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, βάζουμε το αλευρωμένο κομμάτι γραβιέρας και τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε με μια σπάτουλα, προαιρετικά το τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Σερβίρουμε το σαγανάκι όσο είναι ζεστό, περιχύνοντας με λίγο χυμό λεμονιού.