Μπριάμ
Μπριάμ συνταγή υπέροχη από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολο, γρήγορο, γευστικό μπριάμ ή αλλιώς λαχανικά στον φούρνο. Το μπριαμ τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα!
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα ώρα
Συνολικός χρόνος1 ώρα ώρα 15 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπριάμ
Servings: 6
Θερμίδες: 200θερμίδες
- 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 2 μέτρια κολοκύθια
- 2 μεγάλες πατάτες
- 4 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 1 πιπεριά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι νερό
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, την πιπεριά σε μέτρια κομμάτια. Κόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε 6 κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε βαθύ ταψί και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το νερό.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεύοντας με φέτα και ψωμί.