Go Back
Μπριάμ
Print Recipe
5 from 3 votes

Μπριάμ

Μπριάμ συνταγή υπέροχη από τον Τάσο Αντωνίου! Εύκολο, γρήγορο, γευστικό μπριάμ ή αλλιώς λαχανικά στον φούρνο. Το μπριαμ τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα!
Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα
Συνολικός χρόνος1 ώρα 15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπριάμ
Servings: 6
Θερμίδες: 200θερμίδες

Ingredients

  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 4 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 1 πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, την πιπεριά σε μέτρια κομμάτια. Κόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε 6 κομμάτια. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε βαθύ ταψί και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το νερό.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεύοντας με φέτα και ψωμί.