Go Back
Καρμπονάρα
Print Recipe
5 from 7 votes

Καρμπονάρα

Αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!
Προετοιμασία5 λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Καρμπονάρα
Servings: 2
Θερμίδες: 660θερμίδες

Ingredients

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. μπέικον ή πανσέτα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει, για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την πανσέτα στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, με το σκόρδο και το μπέικον. Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας καλά.
  • Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Video