Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο
Print Recipe
5 from 2 votes

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο. Η πιο αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο, τραγανή κρούστα και χρυσαφένιες πατάτες που λιώνουν στο στόμα!
Prep Time20 λεπτά
Cook Time1 ώρα
Total Time1 ώρα 20 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κοτόπουλο με πατάτες
Servings: 4
Calories: 410θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 3 μπούτια κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα:

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα απαλά ή καυτερή
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. δυόσμο
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες:

  • 7 μέτριες πατάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια μικρά κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 λεμόνι τον χυμό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.


Για το κοτόπουλο:

  • Αναμειγνύουμε το κοτόπουλο με τα υλικά για τη μαρινάδα σε μπολ. Αν επιτρέπει ο χρόνος, αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

Για τις πατάτες:

  • Κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα πάχους περίπου 1 εκ. 
  • Αναμειγνύουμε με τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το δεντρολίβανο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τις πατάτες σε ταψί. Καλύπτουμε από πάνω με τα μπούτια κοτόπουλο. Προσθέτουμε προαιρετικά τις λεμονοκούπες που μας περίσσεψαν.
  •  Περιχύνουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο με τον ζεστό ζωμό κότας.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. Στα πρώτα 30 λεπτά γυρίζουμε το κοτόπουλο για να ψηθεί και από τις δυο πλευρές. Αν εξατμιστούν τα υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πατάτες ζεστό.

Video