Go Back
Κοτόπιτα
Print Recipe
4.50 from 2 votes

Κοτόπιτα

Μια υπέροχη κοτόπιτα που θα λατρέψετε. Μία συνταγή για κοτόπιτα με μοναδική γεύση και πλούσια αρώματα, ιδανική για όλη την οικογένεια.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση40 λεπτά
Συνολικός χρόνος50 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κοτόπιτα
Servings: 6
Θερμίδες: 620θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 συσκευασία τόσο απλά χωριάτικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. ζωμός κότας
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. 
  • Προσθέτουμε κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές, για περίπου 6-7 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφού σοταριστεί καλά, τότε προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει, για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι στη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
  • Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.

Video