Go Back
Χοιρινό κότσι
Print Recipe
5 from 7 votes

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση3 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος3 ώρες 40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Χοιρινό κότσι
Servings: 4
Θερμίδες: 421θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 13 κιλά χοιρινό κότσι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 φιάλη μπύρα τύπου weiss
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Τοποθετούμε το χοιρινό κότσι πάνω από τα κρεμμύδια.
  • Πασπαλίζουμε το δεντρολίβανο πάνω στο κρέας. Προσθέτουμε το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά στο κότσι. Κατόπιν περιχύνουμε μισό φλιτζάνι μπύρα στο κρέας.
  • Ψήνουμε στους 220°C για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κότσι από το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα μήλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι μπύρα.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και ψήνουμε για μία ώρα.
  • Μετά από μια ώρα, προσθέτουμε επιπλέον μπύρα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά που περιέχει το ταψί.
  • Ψήνουμε για άλλη μια ώρα στους 160°C.
  • Τα τελευταία 30 λεπτά του μαγειρέματος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 ° C.
  • Βγάζουμε το κότσι από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες.

Video