Go Back
μπριζολες με πατατες στο φουρνο Συνταγή
Print Recipe
5 from 2 votes

Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στον φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες και λαχανικά στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Με νόστιμη μαρινάδα, αυτή τη συνταγή θα την αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα 45 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στον φούρνο
Servings: 4
Θερμίδες: 260θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

Για τη μαρινάδα

  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

Για τα λαχανικά

  • 700 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • νερό τόσο ώστε να καλύψει το μισό σκεύος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Σε τηγάνι, χωρίς λάδι, ζεσταίνουμε τα ντοματίνια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν καλά.
  • Τα μεταφέρουμε στο μούλτιμ. Προσθέτουμε μουστάρδα, ρίγανη, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
  • Αναμειγνύουμε τη μαρινάδα με τις μπριζόλες σε μπολ. Πρέπει οι χοιρινές μπριζόλες να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα. Αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 1 - 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
  • Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε πατάτες, πιπεριές, κρεμμύδια, καρότα και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και νερό. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
  • Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Κατόπιν βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο και ανακατεύουμε τα λαχανικά.
  • Τοποθετούμε τις μπριζόλες πάνω από τα λαχανικά, τη μια δίπλα στην άλλη.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

Video