Go Back
Ταχινοπιτάκια συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος20 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ταχινοπιτάκια
Servings: 30 μερίδες
Θερμίδες: 70θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • 4-5 κ.σ. ταχίνι
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι

Instructions

  • Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας. Με ένα κουτάλι απλωνουμε ταχίνι καλής ποιότητας πάνω στα φύλλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη. Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε χαλαρό ρολό. Με το μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές μετρίου μεγέθους.
  • Μεταφέρουμε τις ταχινομπουκιές σε λαμαρινα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε πιάτο. Γαρνίρουμε τα ταχινοπιτάκια με καλής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι.

Video

Notes

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταχίνι ολικής αλέσεως αν θέλετε.