Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.
Προετοιμασία10 λεπτάλεπτά
Εκτέλεση10 λεπτάλεπτά
Συνολικός χρόνος20 λεπτάλεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ταχινοπιτάκια
Servings: 30μερίδες
Θερμίδες: 70θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
Ingredients
1συσκευασία φύλλα κρούστας
4-5κ.σ. ταχίνι
4κ.σ. καστανή ζάχαρη
2κ.σ. μέλι
Instructions
Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας. Με ένα κουτάλι απλωνουμε ταχίνι καλής ποιότητας πάνω στα φύλλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη. Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε χαλαρό ρολό. Με το μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές μετρίου μεγέθους.
Μεταφέρουμε τις ταχινομπουκιές σε λαμαρινα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε πιάτο. Γαρνίρουμε τα ταχινοπιτάκια με καλής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι.
Video
Notes
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταχίνι ολικής αλέσεως αν θέλετε.