Go Back
Ρεβύθια στο φούρνο
Print Recipe
5 from 4 votes

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.
Prep Time5 λεπτά
Cook Time1 ώρα 10 λεπτά
Αναμονή7 ώρες
Total Time1 ώρα 15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)
Servings: 6
Calories: 151θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 300 γραμ. ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/4 πράσο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Για να φτιάξουμε τη ρεβυθάδα, από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβύθια. Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι τα ρεβύθια είναι βραστερά, προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα και, την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν για 6-7 ώρες ή αποβραδίς.
  • Την επόμενη μέρα θα έχουν φουσκώσει. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν αρκετά χωρίς να διαλύονται, είναι έτοιμα.
  • Μεταφέρουμε τα ρεβίθια και το κρεμμύδι σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, πράσο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 40 λεπτά. Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα χυλώσει και τα ρεβύθια μείνουν με το λαδάκι τους.

Video