Go Back
Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα Συνταγή
Print Recipe
5 from 2 votes

Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα

Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη τηγανιά με μπουκίτσες κοτόπουλο, πιπεριές και μουστάρδα, που λιώνουν στο στόμα. 
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα
Servings: 4
Calories: 220θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
  • 300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/4

    φλιτζ.

    λευκό κρασί

  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα

Instructions

  • Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε πάπρικα. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 8 με 10 λεπτά.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το πράσο και ανακατεύουμε καλά, να μαλακώσει και να βγάλει τη γλύκα του.
  • Σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί πλήρως για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την τηγανιά κοτόπουλο αμέσως, συνοδεύοντας με κρύα μπύρα ή λευκό κρασί.

Video