Κοτομπουκιές
Πεντανόστιμες κοτομπουκιές από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τραγανές κοτομπουκιές με υπέροχο πανάρισμα, έτοιμες σε λίγα λεπτά!
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση25 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Κοτομπουκιές
Servings: 4
Θερμίδες: 200θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 300 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό χτυπημένο
- 200 γρ. δημητριακά
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές μεσαίου μεγέθους. Το αλατίζουμε καλά.
Περνάμε μια μια τις μπουκιές κοτόπουλο από το αλεύρι και στη συνέχεια στο το διάλυμα αυγού. Τέλος το περνάμε από τα δημητριακά μέχρι να επικαλυφθεί από όλες τις πλευρές.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι γεμάτο με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις, ώστε να τηγανιστεί ομοιόμορφα και να γίνει τραγανή η κρούστα με ζουμερό ψαχνό.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τις κοτομπουκιές σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές ζεστές συνοδεύοντας με κέτσαπ ή τη σάλτσα της επιλογής μας.