Go Back
Τραχανότο
Print Recipe
5 from 1 vote

Τραχανότο

Τραχανότο κρεμώδες από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστό, κρεμώδες τραχανότο που θα αγαπήσουν όλοι! Μια εύκολη συνταγή που θα σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Τραχανότο
Servings: 4
Θερμίδες: 350θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία Τραχανότο
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε σκόρδο και το σοτάρουμε.
  • Ρίχνουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε το τραχανότο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε ζεστό ζωμό λαχανικών σε 3 δόσεις. Ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να εξατμιστεί ο ζωμός πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.
  • Όταν το τραχανότο έχει δέσει, χωρίς να είναι ρευστό αλλά ούτε στεγνό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το τραχανότο ζεστό.