Τραχανότο
Τραχανότο κρεμώδες από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστό, κρεμώδες τραχανότο που θα αγαπήσουν όλοι! Μια εύκολη συνταγή που θα σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Τραχανότο
Servings: 4
Θερμίδες: 350θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία Τραχανότο
- 600 ml ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 100 γρ. τυρί τριμμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε σκόρδο και το σοτάρουμε.
Ρίχνουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το τραχανότο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε ζεστό ζωμό λαχανικών σε 3 δόσεις. Ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να εξατμιστεί ο ζωμός πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.
Όταν το τραχανότο έχει δέσει, χωρίς να είναι ρευστό αλλά ούτε στεγνό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το τραχανότο ζεστό.