Go Back
Τζατζίκι συνταγή
Print Recipe
5 from 3 votes

Τζατζίκι

Τζατζίκι από τον Τάσο Αντωνίου. Η κλασική συνταγή για τζατζίκι, το αγαπημένο μας παραδοσιακό ορεκτικό που συνοδεύει το κρέας και το σουβλάκι!
Προετοιμασία10 λεπτά
Συνολικός χρόνος10 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: τζατζίκι
Servings: 4
Θερμίδες: 130θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αγγούρι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο άνηθο

Instructions

  • Λιώνουμε μια ή περισσότερες σκελίδες σκόρδο. Στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τρίβουμε το αγγούρι. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, μαζί με αλάτι, που θα βοηθήσει να βγάλει τα υγρά του. Στη συνέχεια το στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να αποβάλλει το νερό. Το αφήνουμε στο σουρωτήρι για λίγα λεπτά ακόμα. Το αναμειγνύουμε μαζί με το γιαούρτι και το λιωμένο σκόρδο. Αλατίζουμε σύμφωνα με την προτίμησή μας. Προσθέτουμε παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε σε μπολ μαζί με λαχανικά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.

Video