Ρύζι με λουκάνικο
Print Recipe
5 from 2 votes

Ρύζι με λουκάνικο

Ρύζι με λουκάνικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο με χυλωμένο ρύζι και λουκάνικο, ιδανικό για τον χειμώνα, που θα σερβίρετε σαν κυρίως ή ως ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time30 λεπτά
Total Time40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτο
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Ρύζι με λουκάνικο
Servings: 4 άτομα
Calories: 400θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο σοτάρουμε τμέχρι να μαγειρευτεί καλά. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε ρύζι Καρολίνα, το οποίο θα χυλώσει τέλεια σε αυτή τη συνταγή. Ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και να δέσει με τις υπόλοιπες γεύσεις.
  • Κατόπιν ρίχνουμε ζεστό τον ζωμό κότας, τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν σχηματίσει μια παχύρευστη σαλτσούλα.
  • Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα, ρίχνουμε ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Video