Go Back
Koτόπουλο α λα κρεμ
Print Recipe
5 from 1 vote

Κοτόπουλο α λα κρεμ

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, ένα πλούσιο πιάτο για τον χειμώνα, που θα συνοδεύσετε με ρύζι και θα το λατρέψετε.
Προετοιμασία5 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος25 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Κοτόπουλο α λα κρεμ
Θερμίδες: 210θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό

Instructions

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά, να ροδίσει και να μαγειρευτεί καλά. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, να δέσει η σαλτσούλα και οι γεύσεις του φαγητού μας. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε το κοτόπουλο α λα κρεμ σε πιάτα, όσο είναι ζεστό.

Video