Go Back
βάφλες μπανάνας
Print Recipe
5 from 1 vote

Βάφλες μπανάνες

Βάφλες μπανάνας με toppings της επιλογής σας από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αγαπημένες βάφλες με αφράτη και πεντανόστιμη ζύμη από μπανάνα!
Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος25 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Βάφλες μπανάνας
Servings: 20 βάφλες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 180 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 g μπέικιν πάουντερ
  • 30 g ζάχαρη
  • μια πρέζα κανέλα
  • μια πρέζα μοσχοκαρυδο
  • μια πρέζα αλάτι
  • 230 ml γάλα
  • βανίλια σε σκόνη
  • 3 μεσαία αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 50 g ανάλατο βούτυρο
  • 3 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
  • Λίγο ηλιέλαιο

Instructions

  • Αναμειγνύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και σχηματίζουμε μια τρύπα στην μέση.
  • Ανακατεύουμε το γάλα, την βανίλια, τους κρόκους και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε και τις λιωμένες μπανάνες.
  • Σε ξεχωριστο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δημιουργήσουν σφιχτές κορυφές. Αμέσως προσθέτουμε τα αυγά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα και την λαδώνουμε πάνω και κάτω.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην βαφλιέρα, κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με τα τοπινγκς της επιθυμίας μας.