Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο
Θεϊκό γλυκό ψυγείου με άρωμα καφέ και μπισκότα πτι-μπερ αντί για παντεσπάνι και υπέροχη κρέμα σαντιγί. Φτιάξτε αυτό το γλυκό ψυγείου και σίγουρα θα ξετρελαθούν όλοι!
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση2 ώρες ώρες
Συνολικός χρόνος2 ώρες ώρες 15 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Universal
Keyword: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και εσπρέσο
Servings: 6
Θερμίδες: 350θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 500 g. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 250 g. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- Δυο δόσεις εσπρέσο
- 30 μπισκότα πτι μπερ
- Κακάο για γαρνίρισμα
Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε απαλή σαντιγί.
Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε 2 κ.σ. από τον καφέ στη σαντιγί και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον καφέ σε βαθύ πιάτο και βουτάμε ένα ένα τα πτι μπερ, ίσα να βραχούν. Στρώνουμε τα πτι μπερ σε ταψάκι 15 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
Απλώνουμε από πάνω λίγη ποσότητα από την σαντιγί. Συνεχίζουμε το μοντάρισμα του γλυκού και δημιουργούμε στρώσεις με τα μπισκότα και την σαντιγί. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με κακάο (προαιρετικά).