Go Back
Mont Blanc συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Mont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου

Mont Blanc με κάστανα. Ένα ακαταμάχητο γλυκό με υπέροχες μαρέγκες, βελούδινη κρέμα και πουρέ από κάστανο. Το όνομα του γλυκού προέρχεται από το βουνό Mont Blanc στις Άλπεις, καθώς αυτή η τούρτα μοιάζει με χιονισμένο βουνό.
Προετοιμασία20 λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα
Συνολικός χρόνος1 ώρα 20 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Mont Blanc
Servings: 6
Θερμίδες: 301θερμίδες

Ingredients

  • 3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 300 γρ. πατέ κάστανο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 5-6 μαρόν γλασέ
  • κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα

Instructions

  • Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να γίνουν μια γυαλιστερή και σφιχτή μαρέγκα. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου, και αραδιάζουμε κουταλιές από τη μαρέγκα, ή – αν έχουμε ζαχαροπλαστική δεινότητα – σχηματίζουμε μαρέγκες σε σχήμα μακαρόν, με τη βοήθεια του κορνέ. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 90 βαθμούς και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν τελείως. Αν τις φτιάξουμε κάποιες ημέρες νωρίτερα, τις αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς, απαραίτητα εκτός ψυγείου.
  • Στον μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
  • Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε στρώσεις από πατέ κάστανο, άγλυκη σαντιγύ, μαρέγκες, κοσκινισμένο κακάο. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Διακοσμούμε με σπασμένα μαρόν γλασέ. Σερβίρουμε αμέσως μόλις συναρμολογήσουμε το γλυκό.

Notes

Ευχαριστούμε την Εύη Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτρια της gelateria "Le Greche" στην Αθήνα, για τη συνταγή.
 
LE GRECHE
Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, 10563
Απόστολου Παύλου 2 & Μεσογείων 440, Αγία Παρασκευή, 15342