Go Back
Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και κατίκι
Print Recipe
5 from 1 vote

Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και μαλακό τυρί

Συνταγή για χορταστική σαλάτα με αβοκάντο από τον Τάσο Αντωνίου. Προσθέστε στη σαλάτα μαγειρεμένο κοτόπουλο ή τόνο και απολαύστε ένα πλήρες γεύμα!
Προετοιμασία15 λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά
Course: Σαλάτες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και μαλακό τυρί
Servings: 4
Θερμίδες: 460θερμίδες

Ingredients

  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αβοκάντο
  • δυόσμος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 100 γρ. κατίκι
  • 1 κ.σ. σπόροι κολοκύθας
  • αλάτι

Instructions

  • Σε μπολ βάζουμε τις ντομάτες και την πιπεριά. Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τη φλούδα και κόβουμε τη σάρκα σε φέτες. Προσθέτουμε το αβοκάντο και τα φύλλα δυόσμου. Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με το κατίκι και πασπαλίζουμε με τους κολοκυθόσπορους. Αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.