Go Back
Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και κατίκι
Print Recipe
5 from 1 vote

Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και μαλακό τυρί

Συνταγή για χορταστική σαλάτα με αβοκάντο από τον Τάσο Αντωνίου. Προσθέστε στη σαλάτα μαγειρεμένο κοτόπουλο ή τόνο και απολαύστε ένα πλήρες γεύμα!
Prep Time15 λεπτά
Total Time15 λεπτά
Course: Σαλάτες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και μαλακό τυρί
Servings: 4
Calories: 460θερμίδες

Ingredients

  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αβοκάντο
  • δυόσμος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 100 γρ. κατίκι
  • 1 κ.σ. σπόροι κολοκύθας
  • αλάτι

Instructions

  • Σε μπολ βάζουμε τις ντομάτες και την πιπεριά. Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τη φλούδα και κόβουμε τη σάρκα σε φέτες. Προσθέτουμε το αβοκάντο και τα φύλλα δυόσμου. Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με το κατίκι και πασπαλίζουμε με τους κολοκυθόσπορους. Αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.