Go Back
Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Print Recipe
5 from 1 vote

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση25 λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Servings: 5 βαζάκια των 100 γρ.
Θερμίδες: 304θερμίδες

Ingredients

  • 150 γρ. ροδοπέταλα
  • 200 ml νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γλ. ξινό κιτρικό οξύ

Instructions

  • Πλένουμε τα ροδοπέταλα, τα οποία έχουμε αφαιρέσει από τα τριαντάφυλλα, βάζοντάς τα σε μεγάλο και βαθύ μπολ με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε καλά, τα στραγγίζουμε.
  • Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό, μετρώντας από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει.
  • Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 5-6 λεπτά. Τα ροδοπέταλα πρέπει να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βαζάκι. Το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού ανοιχτεί, στο ψυγείο.