Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση25 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Servings: 5 βαζάκια των 100 γρ.
Θερμίδες: 304θερμίδες
- 150 γρ. ροδοπέταλα
- 200 ml νερό
- 700 γρ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γλ. ξινό κιτρικό οξύ
Πλένουμε τα ροδοπέταλα, τα οποία έχουμε αφαιρέσει από τα τριαντάφυλλα, βάζοντάς τα σε μεγάλο και βαθύ μπολ με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε καλά, τα στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό, μετρώντας από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει.
Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 5-6 λεπτά. Τα ροδοπέταλα πρέπει να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο βαζάκι. Το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού ανοιχτεί, στο ψυγείο.