Go Back
Μακαρονάδα με θαλασσινά συνταγή
Print Recipe
5 from 2 votes

Μακαρονάδα με θαλασσινά

Συνταγή για απολαυστική μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα με κυδώνια που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Προετοιμασία5 λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μακαρονάδα με θαλασσινά
Servings: 4
Θερμίδες: 337θερμίδες

Ingredients

  • 20 κυδώνια
  • 1 συσκευασία σπαγγέτι 500 γρ.
  • 4 φέτες ψωμί πολύσπορο χωρίς την κόρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βάζουμε τα κυδώνια σε μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Στο μεταξύ, στο μούλτι βάζουμε τις φέτες ψωμί, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα. 
  • Ξεπλένουμε τα κυδώνια πολύ καλά. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα και το μπούκοβο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και λίγο πριν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε προσεκτικά τα κυδώνια. Καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τα κυδώνια να αχνίσουν για 5-7 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν, τα απορρίπτουμε.
  • Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Προσθέτουμε στα κυδώνια 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε αμέσως.