Go Back
Νηστίσιμοι λουκουμάδες συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Νηστίσιμοι λουκουμάδες

Οι τέλειοι νηστίσιμοι λουκουμάδες από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε τους δικούς σας νηστίσιμους λουκουμάδες με γέμιση σοκολάτα, κρέμα, ή σκέτους με μέλι και καρύδια.
Προετοιμασία15 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Νηστίσιμοι λουκουμάδες
Servings: 10
Θερμίδες: 256θερμίδες

Ingredients

  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 100 γρ. νερό χλιαρό στους 40οC
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • καλαμποκέλαιο
  • μέλι για το σερβίρισμα
  • τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα

Instructions

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό. Σχηματίζουμε μια λακούβα στο κέντρο των στερεών υλικών και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη μαγιά.Με τα χέρια πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την αφήνουμε μέσα στο μπολ και το καλύπτουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για 45 λεπτά - 1 ώρα. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Με τον πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη στον πάγκο, δίνοντάς της πάχος περίπου 1,5 εκ. Πιέζουμε στρογγυλά κουπ-πατ ή ποτήρια διαμέτρου 8 εκ. στη ζύμη για να σχηματίσουμε λουκουμάδες. Τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Κατόπιν, σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το καλαμποκέλαιο και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε δόσεις. Φροντίζουμε να μη γεμίσουμε υπερβολικά την κατσαρόλα για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανοί οι λουκουμάδες μας. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς με μέλι και τριμμένα καρύδια.