Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε πιάτο. Σοτάρουμε το λουκάνικο για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε στο πιάτο με το κοτόπουλο. Σοτάρουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για μισό λεπτό και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε ξανά και τέλος προσθέτουμε το αρωματισμένο νερό με τον κρόκο Κοζάνης. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. 2 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τις γαρίδες. Μετά ρίχνουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε προσεκτικά μια φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.