Go Back
Σπαγγέτι με σάλτσα από πιπεριά
Print Recipe
5 from 1 vote

Σπαγγέτι με σάλτσα από πιπεριά

Υπέροχη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, ξηρούς καρπούς και γραβιέρα. Όλη η νοστιμιά της Μεσογείου σε ένα πιάτο!
Prep Time5 λεπτά
Cook Time10 λεπτά
Total Time15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σπαγγέτι με σάλτσα από πιπεριά
Servings: 4
Calories: 589θερμίδες
Cost: 5

Ingredients

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO
  • 350 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 1/2 ματσάκι βασιλικός φρέσκος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για 5 λεπτά το κουκουνάρι. Χτυπάμε στο μούλτι τις ψημένες πιπεριές Φλωρίνης, το σκόρδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τα φιστίκια Αιγίνης και το ελαιόλαδο σε δόσεις. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, τον βασιλικό, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την κόκκινη σάλτσα πιπεριάς.