Go Back
Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό
Print Recipe
5 from 1 vote

Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό

Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό. Αγαπημένο παγωτό με χαρακτήρα και παράδοση. Δοκιμάστε το σήμερα και θα το λατρέψετε σίγουρα. Συνταγή πολύ εύκολη.
Προετοιμασία30 λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό
Servings: 4
Θερμίδες: 300θερμίδες

Ingredients

  • 2 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • 2 φλιτζ. καϊμάκι αν δεν βρούμε καϊμάκι χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κ.γλ. σαλέπι κοφτές

Instructions

  • Χτυπάμε στο μίξερ 1 φλιτζ. γάλα, 1 κ.σ. ζάχαρη και τη μαστίχα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα διαλύουμε το σαλέπι. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα με γάλα-μαστίχα και το μείγμα γάλα-σαλέπι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη και το καϊμάκι.  Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν, βάζουμε το μείγμα σε μια μεταλλική μακρόστενη φόρμα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε, για τουλάχιστον 5 φορές ώστε να σπάσουν οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι και να παγώσει ομοιόμορφα το μείγμα

Notes

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή χωρίς να ακολουθήσουμε τη διαδικασία της κατάψυξης και του ανακατέματος ανά μισή ώρα.
Πριν σερβίρουμε το καϊμάκι, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε στη συντήρηση για περίπου μισή ώρα ώστε να μαλακώσει.