Go Back
Μπισκοτογλυκό με μπανάνα συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Αυτό το φανταστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Προσθέστε πραλίνα φουντουκιού για ακόμα πιο κολασμένο αποτέλεσμα.
Προετοιμασία3 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος3 ώρες 30 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα
Servings: 7
Θερμίδες: 441θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
  • 1 συσκευασία φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική

Instructions

  • Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά. 
  • Παράλληλα αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ. Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.

Notes

Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε πάνω από τη βάση μπισκότων μια γενναία δόση πραλίνας φουντουκιού.