Go Back
παστιτσάδα
Print Recipe
5 from 1 vote

Παστιτσάδα Κέρκυρας

Η αυθεντική συνταγή για παστιτσάδα Κέρκυρας από τον Τάσο Αντωνίου! Φέρνουμε την παραδοσιακή παστιτσάδα με μελωμένο κρέας, πλούσια σάλτσα και μπαχαρικά στο πιάτο σας.
Προετοιμασία20 λεπτά
Εκτέλεση2 ώρες
Συνολικός χρόνος2 ώρες 20 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Παστιτσάδα Κέρκυρας
Servings: 5
Θερμίδες: 697θερμίδες

Ingredients

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 1/2 κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1/4 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζ. ξίδι καλής ποιότητας
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια

Instructions

  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Όταν ροδίσουν ξαναβάζουμε το κρέας. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το κοκκινοπίπερο (γλυκό και καυτερό), το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, το κύμινο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ξύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για μιάμιση - δύο ώρες να σιγομαγειρεύεται η παστιτσάδα. Δοκιμάζουμε τακτικά και ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε βρασμένο νερό. Σβήνουμε τη φωτιά όταν η σάλτσα είναι σχετικά πηχτή, πλούσια και το κρέας μαλακό. Βράζουμε τη ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από τον πλήρη χρόνο βρασίματος. Τα μεταφέρουμε χωρίς να τα σουρώσουμε στην κατσαρόλα (έχουμε βάλει το κρέας σε πιατέλα) για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.