Go Back
Μπάρες βρώμης
Print Recipe
5 from 3 votes

Μπάρες βρώμης

Υγιεινές, γεμάτες ενέργεια μπάρες βρώμης από τον Τάσο Αντωνίου. Χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζάχαρη, τέλειο για δίαιτα και ως σνακ μέσα στην ημέρα!
Προετοιμασία40 λεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Μπάρες βρώμης
Servings: 10
Θερμίδες: 278θερμίδες

Ingredients

  • 1 φλιτζ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζ. μέλι
  • 1/4 φλιτζ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο

Instructions

  • Στο μούλτι πολτοποιούμε τους χουρμάδες για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη βρόμη και χτυπάμε ξανά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το ταχίνι. Ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι 20x20 εκατοστών στρωμένο με λαδόκολλα. Πιέζουμε καλά να απλωθεί το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να πήξει. Κατόπιν κόβουμε σε μπάρες. Οι μπάρες βρώμης διατηρούνται στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 7-8 μέρες.

Video

Notes

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με δαμάσκηνα ή άλλα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας.