Go Back
Ψωμί τράβα-τσίμπα
Print Recipe
5 from 1 vote

Ψωμί τράβα-τσίμπα

Η συνταγη που εκανε διασημη ο Τασος Αντωνιου μεσα απο το βιβλιο του. Δοκιμαστε την σημερα κιολας και θα εντυπωσιαστειτε.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time30 λεπτά
Total Time40 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Ψωμί τράβα-τσίμπα
Servings: 4
Calories: 434θερμίδες

Ingredients

  • 1 καρβέλι ψωμί μικρό
  • 300 γρ. έμενταλ ή κεφαλογραβιέρα σε φέτες για τοστ
  • 6 φέτες παστουρμάς ΜΙΡΑΝ
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, πρροσέχοντας να μην κόψουμε την κάτω πλευρά του. Γεμίζουμε τις σχισμές με τις φέτες τυριού και τον ψιλοκομμένο παστουρμά. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια του καρβελιού με λιωμένο βούτυρο.
  • Τοποθετούμε το καρβέλι σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. 
  • Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.