Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα εύκολη, αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή συνταγη από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η σοκολατόπιτα είναι πεντανόστιμη και απόλυτα γευστική.
Prep Time30 λεπτά
Cook Time35 λεπτά
Αναμονή2 ώρες
Total Time3 ώρες 5 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σοκολατόπιτα εύκολη
Servings: 8
Calories: 390θερμίδες
Για το κέικ:
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 5 αυγά
- 200 ml νερό
- 100 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Για το σιρόπι:
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 75 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
Για τη γκανάς:
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Ετοιμάζουμε το κέικ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Στον κάδο του σταθερύ μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Αφού ενσωματωθούν με το μείγμα, προσθέτουμε το κακάο. Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα. Ρίχνουμε το νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε με σπάτουλα. Ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα και όταν μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό, ζάχαρη, κακάο μέχρι να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.