Γκασπάτσο. Μια ιδανικη κρυα σουπα για το καλοκαιρι. Πολυ νοστιμη και ελαφρια συνταγη
Prep Time10λεπτά
Total Time10λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Γκασπάτσο
Servings: 2
Calories: 250θερμίδες
Ingredients
3ντομάτες ώριμες και μεγάλεςχωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένες
4κ.σ. ελαιόλαδο
1/2αγγούρι ξεφλουδισμένοχωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένο
1/2κόκκινη πιπεριά μέτρια και χοντροκομμένη
1/4κρεμμύδι μικρό και χοντροκομμένο
2φέτες ψωμί του τοστ
1/2σκελίδα σκόρδο
2σταγόνες ταμπάσκο
1κουτί χυμός λαχανικών125 ml
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2κ.γλ. γιαούρτι για το γαρνίρισμα
Instructions
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή. Αν θέλουμε μια πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει καλά.
Την σερβίρουμε κρύα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με το γιαούρτι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Φωτο: tastyfunrecipes.com
Notes
Η σούπα γκασπάτσο είναι πιο νόστιμη όταν έχει ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα.