Η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή μαρμελάδα! Διαλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα για τη μαρμελάδα. Για να βγει τέλεια η συνταγή, πρέπει είστε πάνω από την κατσαρόλα για να μην αρπάξει και πικρίσει η μαρμελάδα βερίκοκο.
Για τη μαρμελάδα βερίκοκο χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης και φρούτου. Πρώτα πλένουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι από το βερίκοκο και στη συνέχεια ζυγίζουμε την καθαρή σάρκα.
Το βερίκοκο έχει καταπληκτικό άρωμα το οποίο έχει και η μαρμελάδα, γι’ αυτό αποφεύγουμε να προσθέσουμε πολλά μυρωδικά. Η αρμπαρόριζα αρκεί.
Η μαρμελάδα βερίκοκο μπορεί εύκολα να κολλήσει στην κατσαρόλα και να πικρίσει. Γι’ αυτό πρέπει να ανακατεύουμε ζωντανά και συχνά. Αν ωστόσο κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλα, μεταφέρουμε τη μαρμελάδα αμέσως σε άλλη κατσαρόλα, αφήνοντας το καμμένο υπόλειμμα στην παλιά κατσαρόλα για να μην πικρίσει η υπόλοιπη.