Go Back
Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα
Print Recipe
5 from 2 votes

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα

Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα
Prep Time20 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time40 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κρητική πίτσα με απάκι και μυζήθρα
Servings: 8
Calories: 250θερμίδες

Ingredients

  • 1 δόση ζύμη για πίτσα
  • λίγο καλαμποκάλευρο
  • 3/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 350 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα
  • 10 φέτες απάκι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτριες ροδέλες
  • 1/4 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή για πίτσα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ζύμη για πίτσα του εμπορίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις. 
  • Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο. Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε μέσα το φύλλο. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην πίτσα την φέτα, το απάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Τοποθετούμε τη λαμαρίνα με την πίτσα στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως.