Go Back
Μαρμπρέ κέικ
Print Recipe
5 from 2 votes

Κέικ μαρμπρέ σαν της μαμάς

Υπέροχη συνταγή για μαρμπρέ κέικ από τον Τάσο Αντωνίου! To αφράτο και ζουμερό μαρμπρέ κέικ είναι τέλειο για πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας.
Prep Time5 λεπτά
Cook Time50 λεπτά
Total Time55 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κέικ μαρμπρέ σαν της μαμάς
Servings: 8
Calories: 164θερμίδες

Ingredients

  • 1 συσκευασία μείγμα για κέικ βανίλια Easy Bake
  • 150 g. ηλιέλαιο
  • 250 g. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 g. κακάο κοσκινισμένο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα για κέικ με το ηλιέλαιο και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ μια ποσότητα από το μείγμα. Αναμειγνύουμε με κοσκινισμένο κακάο. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί το κακάο και να ενωθεί με το μείγμα για κέικ
  • Τώρα βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και στη συνέχεια την αλευρώνουμε για να μην κολλήσει το κέικ στο ψήσιμο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε αντικολλητική φόρμα. Ρίχνουμε μέσα το λευκό μείγμα για κέικ. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κέικ με το κακάο.
  • Βουτάμε ένα πιρούνι σε μπολ με ηλιέλαιο. Με το πιρούνι “διπλώνουμε” το μείγμα ώστε να αναμειχθούν τα δυο χρώματα χωρίς να ενσωματωθούν απόλυτα. Ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει προτού το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Video