Go Back
Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά
Print Recipe
5 from 1 vote

Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά

Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά. Πεντανοστιμη συνταγη, ευκολη και πολυ εντυπωσιακη για μερακληδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση25 λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά
Servings: 2
Θερμίδες: 150θερμίδες

Ingredients

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 4 φέτες παστουρμάς
  • 3 αυγά το ένα αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Instructions

  • Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση για να σχηματίσουμε 8 μπαστουνάκια. Κόβουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας σε 2 τετράγωνα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στις τέσσερις γωνίες του κάθε κομματιού ακουμπάμε από πάνω από ένα μακρόστενο μπαστουνάκι σφολιάτας, καλύπτοντας τις γωνίες. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αυγό και αφήνουμε τις σφολιάτες στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  • Στα τετράγωνα φύλλα σφολιάτας τοποθετούμε τον παστουρμά κομμένο σε μέτριες φετούλες. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα αλλά όχι να ψηθούν εντελώς. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σπάμε στο κέντρο 1 αυγό, προσέχοντας να μείνει στο εσωτερικό και να μην απλωθεί στα τοιχώματα. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μελάτο ή σφιχτό θέλουμε το αυγό μας.

Notes

Σε αυτή τη συνταγή τη διαφορά κάνει ο παστουρμάς. Θα βρειτε παστουρμά από διάφορα κρέατα: μοσχαρίσιο, πρόβειο, καμήλας (ο οποίος θεωρείται ο πλέον εκλεκτός και δυσεύρετος παστουρμάς) αλλά και βουβαλίσιο. Εμείς προτιμήσαμε παστουρμά καμήλας για αυτή τη συνταγή. Για πιο ήπιο γευστικό αποτέλεσμα, αφαιρέστε το τσιμένι γύρω από τον παστουρμά.