Go Back
σαλάτα με παντζάρια
Print Recipe
5 from 1 vote

Σαλάτα με παντζάρια & υπέροχη βινεγκρέτ μουστάρδας

Η τέλεια σαλάτα με παντζάρια και υπέροχη βινεγκρέτ από τον Τάσο Αντωνίου. Το μυστικό βρίσκεται στο ψήσιμο των παντζαριών στη λαδόκολλα. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο γευστική σαλάτα με παντζάρια!
Προετοιμασία20 λεπτά
Εκτέλεση50 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα 10 λεπτά
Course: Σαλάτες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σαλάτα με παντζάρια & υπέροχη βινεγκρέτ μουστάρδας
Servings: 6
Θερμίδες: 240θερμίδες

Ingredients

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Χωρίζουμε τους βολβούς των παντζαριών από τα φύλλα τους. Πλένουμε τους βολβούς και τους τρίβουμε καλά. Τους βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Φτιάχνουμε σφιχτά πουγκάκια από ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε στο κάθε πουγκάκι από 2-3 βολβούς. Ισομοιράζουμε στα πουγκάκια το λάδι που έχει περισσέψει στο μπολ. Αν θέλουμε, μπορύμε να αρωματίσουμε τα παντζάρια τοποθετώντας από μία σκελίδα σκόρδο στο κάθε πουγκί. Τυλίγουμε τα πουγκάκια σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα ή ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • Κατόπιν ξετυλίγουμε τα πουγκάκια και μόλις οι βολβοί κρυώσουν καλά τους κόβουμε σε μέτρια κομμάρια. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας σε μπολ το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε και το υγρό που έμεινε στα πουγκάκια από το ψήσιμο των βολβών.
  • Σε σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα παντζάρια με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Notes

Μπορούμε να προσθέσουμε ανθότυρο, κατσικίσιο τυρί, γιαούρτι ή και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας στην παντζαροσαλάτα μας.