Go Back
Κροκέτες πατάτας
Print Recipe
5 from 1 vote

Κροκέτες πατάτας

Κροκέτες πατάτας! Μια πολυ ευκολη και εντυπωσιακη συνταγη.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά
Συνολικός χρόνος20 λεπτά
Course: Συνοδευτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κροκέτες πατάτας
Servings: 6
Θερμίδες: 180θερμίδες

Ingredients

  • 1/2 λίτρο νερό
  • 100 ml γάλα
  • 1 πουρές πατάτας MAGGI
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αυγό ελαφώς χτυπημένο
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Instructions

  • Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και το γάλα να πάρουν βράση. Κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας MAGGI. Προσθέτουμε αμέσως το Βούτυρο ή τη Μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Κατόπιν πλάθουμε τον πουρέ σε μπαλίτσες. Τις βουτάμε μία μία πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το σιμιγδάλι. Τηγανίζετε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Notes

Αντί για σιμιγδάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη φρυγανιά.