Go Back
Τάρτα με λιαστή ντομάτα
Print Recipe
5 from 1 vote

Τάρτα με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα & ελιά

Τάρτα με λιαστή ντομάτα.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση40 λεπτά
Συνολικός χρόνος50 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Τάρτα με λιαστή ντομάτα, μοτσαρέλα & ελιά
Servings: 6
Θερμίδες: 342θερμίδες

Ingredients

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • 6 κ.σ. πάστα ελιάς
  • 400 γρ. μοτσαρέλα
  • 250 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • λίγος βασιλικός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τάρτα σύμφωνα με αυτή τη συνταγή.
  • Στη συνέχεια, αλείφουμε με το κουτάλι την επιφάνεια της τάρτας με την πάστα ελιάς. Απλώνουμε τη μοτσαρέλα και από πάνω τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.
  • Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 περίπου λεπτά.

Notes

Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ζύμη για τάρτα, χρησιμοποιήστε φύλλο σφολιάτας του εμπορίου.