Το σαλέπι είναι το αγαπημένο ζεστό ρόφημα που απολαμβάνουν στη Βόρεια Ελλάδα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Φτιάξτε κι εσείς σαλέπι ζεστό με αυτήν την εύκολη συνταγή!
Prep Time5λεπτά
Cook Time20λεπτά
Total Time25λεπτά
Course: Ροφήματα & Ποτά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σαλέπι
Servings: 1
Calories: 30θερμίδες
Ingredients
1 1/2φλιτζ. γάλα πλήρες
3γαρύφαλλα
2ξυλάκια κανέλα
1/4κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 1/2κ.γλ. ζάχαρη
2κ.γλ. σαλέπι
Instructions
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τα γαρίφαλα, τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Όταν πάρουν βράση, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Με την κουτάλα ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα υγρού σε μπολ. Προσθέτουμε το σαλέπι και ανακατεύουμε καλά, σχηματίζοντας ένα είδος πάστας. Ανακατεύουμε προσέχοντας να μη σβολιάσει το μείγμα μας.
Κατόπιν ρίχνουμε την πάστα πίσω στο κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί ένα παχύρρευστο αρωματικό ρόφημα.
Απολαμβάνουμε το σαλέπι ζεστό, αφαιρώντας τα ξυλάκια κανέλας και τα μπαχαρικά. Προαιρετικά, μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη κανέλα.
Notes
Όσο πιο πολύ σαλέπι προσθέσετε, τόσο πιο χυλωμένο θα γίνει το ρόφημα. Αντίστοιχα, όσο λιγότερο σαλέπι χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο αραιό.Ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το ρόφημα σαλέπι προσθέστε αντίστοιχα τόση ποσότητα ζάχαρης.Πειραματίστε με τα μπαχαρικά και δημιουργήστε το πιο αρωματικό σπιτικό σαλέπι.