Go Back
Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης
Print Recipe
5 from 2 votes

Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης

Μια υπέροχη τάρτα με χωριάτικη ζύμη, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και πράσα. Το γιαούρτι στη γέμιση κάνει τη διαφορά!
Prep Time45 λεπτά
Cook Time45 λεπτά
Αναμονή1 ώρα 30 λεπτά
Total Time3 ώρες
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης
Servings: 10 μερίδες
Calories: 453θερμίδες

Ingredients

Για τη βάση

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο κρύο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 2 αυγά
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. βαρελίσια φέτα σε τρίμμα
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
  • 1/2 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

Για τη βάση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και το νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ και να μην κολλάει στα χέρια. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει και να μπορέσουμε να την πλάσουμε (αναμονή περίπου 30 λεπτά).
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 εκ. και τη βάζουμε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Την απλώνουμε με τα χέρια μας στην ταρτιέρα ώστε να καλυφθούν με ακρίβεια η βάση και τα τοιχώματα. Κόβουμε με μαχαίρι όση από τη ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα. Τρυπάμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια με πιρούνι. Την καλύπτουμε με ένα φύλλο λαδόκολλας και τη γεμίζουμε με ωμά ρεβύθια. Με αυτόν τον τρόπο εμποδίζουμε τη ζύμη φουσκώσει όσο την ψήνουμε. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά.

Για τη γέμιση:

  • Λίγα λεπτά πριν ψηθεί η βάση, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν ελαφρώς για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη φέτα, την πιπεριά Φλωρίνης και το πράσο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ψήνουμε την τάρτα:

  • Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από τον φούρνο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα ρεβύθια. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της χωριάτικης τάρτας.