1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί 1 ξυλάκι κανέλα 6 γαρίφαλα ξύσμα από 1/2 μοσχοκάρυδο φλούδα από 1 λεμόνι φλούδα από 1 πορτοκάλι 40 γρ. ζάχαρη 4-6 κ.σ. μπράντι ή βότκα
Instructions
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 300ml νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε. Αφού ζεσταθεί καλά το μείγμα, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι και σουρώνουμε το κρασί σε μια κανάτα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση σε κούπες.
Notes
Tip: To μείγμα δεν πρέπει να βράσει, γιατί έτσι θα εξατμιστεί το αλκοόλ.