Go Back
Μαρμελάδα καρότο
Print Recipe
5 from 1 vote

Μαρμελάδα καρότο

Μαρμελάδα καρότο, συνταγη ευκολη, γρηγορη και πετυχημενη απο τον Τασο Αντωνιου.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time35 λεπτά
Total Time45 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Μαρμελάδα καρότο
Servings: 15
Calories: 150θερμίδες

Ingredients

  • 1 1/2 κιλό φρέσκα καρότα τρμμένα στον τρίφτη
    ξύσμα από 2 πορτοκάλια
    3 1/2 φλιτζ. νερό
    3 φλιτζ. ζάχαρη
    1/κ κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

Instructions

  • Βάζουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα καρότα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το νερό και με ένα pimmer πολτοποιούμε τα καρότα. Μεταφέρουμε τον πουρέ καρότου πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη φλούδα και το χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.  Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Η μαρμελάδα καρότου διατηρείται στο ψυγείο.

Notes

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμύγδαλα με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε 1/2 κ.γλ. τριμμένη κανέλα μαζί με τον χυμό λεμονιού.